arka04

Orkest


Het ArkA Symfonieorkest is ontstaan uit een groeiende behoefte onder gevorderde amateurs in orkest01Zuid-Limburg om uitdagend symfonisch repertoire te spelen op een hoog niveau. Opgericht in 2002 in samenwerking met blazersensemble RAAK, is het ArkA Symfonieorkest inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit ongeveer zestig musici.

Wat is Arka's formule? Plezier in de muziek, relatief korte repetitieperiodes, een samenwerking tussen professionals en amateurs, en de bezielende leiding van dirigente Manon Meijs. De orkestleden bestaan uit gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en professionals. Ze komen uit Limburg, België en Duitsland. Het repertoire varieert van barok, klassiek, romantisch tot modern.

In het algemeen kan men orkestlid worden na een wederzijdse vrijblijvende proefperiode. Neem daarvoor contact op met het bestuur.

Het streven is om twee projecten per jaar uit te voeren. Na een korte maar intensieve repetitie-periode, volgt meestal een tweetal concerten in de regio. De repetities zijn gewoonlijk zo'n 10 woensdag-avonden in Maastricht. Ook wordt er af en toe een repetitiedag georganiseerd.

Door medewerking van het Conservatorium van Maastricht is het mogelijk om jonge talentvolle musici orkest- , directie- of solistische ervaring met dit orkest op te laten doen. Inmiddels zijn vier dirigenten in spé met succes afgestudeerd met het ArkA Symfonie Orkest.

Voor het realiseren van de projecten van ArkA is de Stichting afhankelijk van sponsoren, subsidies en donateurs. De Stichting heeft in dit kader de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) gekregen.


orkest02

 

 

 

Voor grotere afbeelding klik op de foto
Foto's: C Beniers fotografie

Sponsors

Sponsors van ArkA Symfonie Orkest:

 

 logofsi        ElisabethStrouven logo grijs       

logo gemeente maastricht             Logo_Interfisc_Group_illustrator (vector)bestand kopie.jpg        

Fischer  van Thoor Logo Def LC CMYK.jpg            

 

      

 

        

 

Vrienden gezocht

Per 1 januari 2011 heeft de Stichting ArkA Symfonie Orkest de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). RSIN nummer: 812614641,  
Vestigingsplaats: Cadier en Keer.  >> Lees hier meer.

Dat betekent dat giften aan ArkA fiscaal aftrekbaar zijn onder de daarvoor geldende regelingen.
Zonder geld zijn de activiteiten van ArkA niet mogelijk.anbi drukwerk voorbeeld Wilt u ArkA ook financieel steunen? 

Neem dan contact op met het bestuur.

Activiteiten ArkA

Klik hier als u regelmatig per e-mail geïnformeerd wilt worden over de activiteiten van ArkA. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of aan derden beschikbaar gesteld.
Lees hier onze privacy verklaring

facebook kleur Facebooktwitter kleur Twitterlinkedin2 LinkedIn