arka04

Dirigent Manon Meijs


manonmeijs directie 2

Manon Meijs studeerde viool bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium en bij Maarten Veeze aan het Conservatorium Maastricht, alwaar zij de examens Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus met onderscheiding behaalde. In 1997 won zij de prestigieuze Henriëtte Hustinx prijs.
In 1997 startte zij haar studie orkestdirectie bij Jan Stulen aan het Conservatorium Maastricht en volgde meerdere masterclasses bij onder andere Neeme Järvi, Paavo Järvi, Jorma Panula en Roberto Benzi.
Zij studeerde eveneens bij professor David de Villiers aan de Hochschule te Essen in Duitsland waar zij zich toelegde op het operarepertoire.
In 2000 behaalde zij haar bachelordiploma in samenwerking met het Nederlands Promenade Orkest te Amsterdam waaraan zij sinds 1998 tevens als concertmeester verbonden is.
Het masterdiploma behaalde zij cum laude in 2002 met het Limburgs Symfonie Orkest.
In november 2002 werd aan haar de Anton Kersjes-van de Groenekan beurs voor jonge getalenteerde dirigenten toegekend. Deze beurs gaf haar de mogelijkheid tot vervolgstudie bij gerenommeerde dirigenten in binnen- en buitenland.
In juli 2003 heeft zij met succes deelgenomen aan een internationale masterclass voor orkestdirigenten bij professor Erwin Acel te Wenen. Bij het concours dat ter afsluiting werd gehouden won zij de 2e prijs.
In 2004 volgde zij masterclasses in Pärnu (Estland) bij Neeme en Paavo Järvi, Jorma Panula en Alexander Dmitriev en in Salzburg aan het Mozarteum bij Peter Gűlke waar zij eveneens tot de drie finalisten behoorde.
Ruim 10 jaar dirigeerde zij het Maastrichts blazersensemble Raak, dat zich vooral toelegt op het hedendaagse repertoire.
In het najaar van 2002 richtte zij ArkA op. In 2007 soleerde zij met dit orkest in het vioolconcert van Beethoven. In 2012 begeleidde het orkest de stomme film Tabu met speciaal daarvoor in opdracht van ArkA gecomponeerde muziek .
Sinds 2009 is zij dirigent van het Kerkraads Symfonie Orkest dat in samenwerking met ArkA en koren uitvoeringen van de 2de symfonie van Mahler gaf.
Manon is concertmeester van het eind 2018 opgerichte professionele kamerorkest Heritage Sinfonietta. Het orkest heeft als thuisbasis Roermond.

 

Sponsors

Sponsors van ArkA Symfonie Orkest:

 

 logofsi        ElisabethStrouven logo grijs       

logo gemeente maastricht             Logo_Interfisc_Group_illustrator (vector)bestand kopie.jpg        

Fischer  van Thoor Logo Def LC CMYK.jpg            

 

      

 

        

 

Vrienden gezocht

Per 1 januari 2011 heeft de Stichting ArkA Symfonie Orkest de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). RSIN nummer: 812614641,  
Vestigingsplaats: Cadier en Keer.  >> Lees hier meer.

Dat betekent dat giften aan ArkA fiscaal aftrekbaar zijn onder de daarvoor geldende regelingen.
Zonder geld zijn de activiteiten van ArkA niet mogelijk.anbi drukwerk voorbeeld Wilt u ArkA ook financieel steunen? 

Neem dan contact op met het bestuur.

Activiteiten ArkA

Klik hier als u regelmatig per e-mail geïnformeerd wilt worden over de activiteiten van ArkA. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of aan derden beschikbaar gesteld.
Lees hier onze privacy verklaring

facebook kleur Facebooktwitter kleur Twitterlinkedin2 LinkedIn