arka04

Dirigent Manon Meijs


Manon Meijs dirigentManon Meijs studeerde viool bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium en bij Maarten Veeze aan het Conservatorium Maastricht, alwaar zij de examens DM en UM met onderscheiding behaalde. In 1997 behaalde zij de prestigieuze Henriëtte Hustinx prijs. Zij maakte deel uit van het Dshamilja strijkkwartet dat een internationale carrière doormaakte en in 1997 werd uitgenodigd voor het vermaarde Tanglewood Music Festival in de USA. Al meer dan 10 jaar vormt zij een duo met pianiste Jet Janssen en sinds 2005 met celliste Katharina Apel het Charis trio.

In 1997 startte zij haar studie orkestdirectie bij Jan Stulen aan het Conservatorium Maastricht en volgde meerdere masterclasses bij onder andere Neeme Järvi, Paavo Järvi, Jorma Panula en Roberto Benzi . Zij studeerde eveneens bij prof. David de Villiers aan de Hochschule te Essen in Duitsland waar zij zich toelegde op het operarepertoire.

Manon MeijsIn 2000 behaalde zij haar eerste fase diploma in samenwerking met het Nederlands Promenade Orkest te Amsterdam waaraan zij sinds 1998 tevens als concertmeester verbonden is. Het tweede fase diploma behaalde zij cum laude in 2002 met het Limburgs Symfonie Orkest. In november 2002 werd aan haar de Anton Kersjes-van de Groenekan beurs voor jonge getalenteerde dirigenten toegekend Deze beurs geeft haar de mogelijkheid tot vervolgstudie bij gerenommeerde dirigenten in binnen- en buitenland.

In juli 2003 heeft zij met veel succes deelgenomen aan een internationale masterclass voor orkestdirigenten bij professor Erwin Acel te Wenen. Bij het concours dat ter afsluiting werd gehouden won zij de 2e prijs en kreeg zij tevens als enige van de 24 deelnemers een contract aangeboden van het orkest om een gastdirectie te geven.

In 2004 volgde zij masterclasses in Pärnu (Estland) bij Neeme en Paavo Järvi, Jorma Panula en Alexander Dmitriev, en in Salzburg aan het Mozarteum bij Peter Gülke, met een geheel Mozart repertoire, waar zij eveneens tot een van de drie finalisten behoorde.

Sinds de oprichting is zij vaste dirigent bij ArkA Symfonie Orkest, waarmee zij in 2007 tevens soleerde in het vioolconcert van Beethoven. Zij is tevens dirigent van het Kerkraads Symfonie Orkest. Ze is concertmeester van het dit jaar opgerichte professionele kamerorkest “Heritage Sinfonietta”.

 

 


Voor grotere afbeelding klik op de foto
Foto's: C Beniers fotografie, Cees Straus

 

Sponsors

Sponsors van ArkA Symfonie Orkest:

 

 logofsi        ElisabethStrouven logo grijs       

logo gemeente maastricht             Logo_Interfisc_Group_illustrator (vector)bestand kopie.jpg        

            

 Schermafbeelding 2019-11-29 om 19.59.34.jpg

      

 

        

 

Vrienden gezocht

Per 1 januari 2011 heeft de Stichting ArkA Symfonie Orkest de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). RSIN nummer: 812614641,  
Vestigingsplaats: Cadier en Keer.  >> Lees hier meer.

Dat betekent dat giften aan ArkA fiscaal aftrekbaar zijn onder de daarvoor geldende regelingen.
Zonder geld zijn de activiteiten van ArkA niet mogelijk.anbi drukwerk voorbeeld Wilt u ArkA ook financieel steunen? 

Neem dan contact op met het bestuur.

Activiteiten ArkA

Klik hier als u regelmatig per e-mail geïnformeerd wilt worden over de activiteiten van ArkA. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of aan derden beschikbaar gesteld.
Lees hier onze privacy verklaring

facebook kleur Facebooktwitter kleur Twitterlinkedin2 LinkedIn