arka04

Voorjaarsconcerten 23 maart 2019 16.30 uur St Jan Maastricht.

Peter en de Wolf (Prokofiev) volwassenen € 10,-
Verkoopprijs: 10,00 €
Standaard prijs:
Beschrijving

 

 

VOORJAARSCONCERT 2019

 

Dirigent: Manon Meijs


Verteld door Marijk Greweldinger

 

Zaterdagmiddag 23 maart 2019

 

St Janskerk Maastricht 14.30 uur én 16.30 uur. 


Programma:

Peter en de Wolf, een muzikaal sprookje voor kinderen van de hand van Sergej Prokofiev, geschreven in 1936 in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. Het moest eenvoudig zijn, goed verstaanbaar en begrijpelijk ook voor jonge kinderen. Zoals alles in die tijd moest het ook voldoen aan de
toen geldende communistische normen en waarden. Prokofiev was zelf een wonderkind en enfant terrible, door sommige kenners wordt gesteld dat in dit stuk een duidelijk spottende ondertoon valt te bespeuren. Het sprookje is het verhaal van de jongen Peter, die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uitloopt en daar allerlei dieren ziet: een vogeltje, een eend, een kat en tot slot als Peter weer op tijd door een mopperende grootvader terug is gebracht in de veilige ommuurde tuin een grote wolf. Het vogeltje weet te ontsnappen aan kat en wolf, maar de eend raakt in paniek en wordt in één hap opgegeten door de wolf. Peter slaagt er in een touw met een lus over een tak van de boom te slingeren, waar de wolf onder staat. Het lukt vervolgens om de lus om de staart van de wolf te schuiven en dan hard aan te trekken. Op dat moment komen er jagers uit de rand van het bos, die al willen gaan schieten op de wolf. Dan springt Peter er snel voor en vraagt om de wolf niet te doden, maar hem naar de dierentuin te brengen. Zo loopt het uiteindelijk allemaal goed af, behalve dan natuurlijk voor de eend. In het orkest spelen de verschillende instrumenten de personages in het verhaal: de fluit het vogeltje, de hobo de eend, de klarinet de kat, de fagot de grootvader, de hoorns de wolf, houtblazers, trompet en slagwerk de jagers met geweerschoten en de strijkers de jongen Peter.

Het stuk wordt ingeleid door Manon Meijs en Marijk Greweldinger met uitleg over de diverse instrumenten, personages en muzikale thema’s. Na deze inleiding begint het sprookje met als spreekstem Marijk en het orkest onder leiding van Manon.

Het programma duurt circa 50 minuten en zal zowel om half drie als om half vijf worden uitgevoerd, toegangskaarten online (www.arkasymfonieorkest.nl) vanaf 01 februari 2019 of aan de concertkassa: kinderen tot 16 jaar  € 5,- en volwassenen € 10,-.

 

 

Sponsors

Sponsors van ArkA Symfonie Orkest:

 

 logofsi        ElisabethStrouven logo grijs       

logo gemeente maastricht             Logo_Interfisc_Group_illustrator (vector)bestand kopie.jpg        

            

 

      

 

        

 

Vrienden gezocht

Per 1 januari 2011 heeft de Stichting ArkA Symfonie Orkest de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). RSIN nummer: 812614641,  
Vestigingsplaats: Cadier en Keer.  >> Lees hier meer.

Dat betekent dat giften aan ArkA fiscaal aftrekbaar zijn onder de daarvoor geldende regelingen.
Zonder geld zijn de activiteiten van ArkA niet mogelijk.anbi drukwerk voorbeeld Wilt u ArkA ook financieel steunen? 

Neem dan contact op met het bestuur.

Activiteiten ArkA

Klik hier als u regelmatig per e-mail geïnformeerd wilt worden over de activiteiten van ArkA. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of aan derden beschikbaar gesteld.
Lees hier onze privacy verklaring

facebook kleur Facebooktwitter kleur Twitterlinkedin2 LinkedIn